Jedním z vodítek kvality čokolády je to, kolik procent z tabulky tvoří kakao. V mléčných čokoládách to není ani polovina. Ve velkých obchodech s potravinami a především v obchodech pro labužníky ale pořídíte čokolády, kde se obsah kakaa pohybuje nad 70 %, u některých je dokonce i 90 % nebo celých 99 %. Takové čokolády mají naprosto unikátní, neuvěřitelně výraznou chuť, na kterou si obdarovaný možná bude muset zvykat. Tabulka 99% čokolády se nechroupe, ale ulamuje po malých kousíčcích a ty se nechávají rozpouštět na jazyku.
Čokoládové experimenty mají i jiné podoby - lze například koupit čokolády s různými příchutěmi. Už klasikou jsou čokolády s pálivým chilli - věřte, že obě chutě jdou k sobě opravdu dobře. A co je ještě zajímavější, opravdovou lahůdkou je čokoláda s příměsí alpské soli.
I opravdu exkluzivní značky čokolád obvykle stojí do 100 Kč za tabulku. Dobrý výběr mají ve velkých hypermarketech, ale také ve specializovaných "čokoobchodech" v krajských městech.
Celkové hodnocení: | |
---|---|
Originalita: | |
Dostupnost: | |
Akčnost zážitku: | |
Oblíbenost: | 10247 x přečteno |
Cenové pásmo: | do 100 Kč |
Vložit nový | Příspěvků (0) | Účastníků (0) | od 03.07.2009 |